Placené české školství pod Makroskopem

19. září 2024

Přijďte v úterý 1. 10. 2024 do Pirátského centra v Praze debatovat o problematice českého vysokého školství. Jako host vystoupí pirátský poradce a analytik pro oblast školství Martin Úlovec.

Politici se baví o tom, že za školství by se mělo platit.

Má být vysoká škola jen pro ty, co si za ni zaplatí?
Zvýší to kvalitu českého školství, jak bychom zajistili jeho dostupnost?
Jaké jsou výhody a nevýhody?

Kdy: úterý 1. 10. 2024 v 18:00
Kdo: Mgr. Martin Úlovec, Patrick Zandl
Kde: Pirátské centrum Praha, Na Moráni 360/3, 120 00 Nové Město

Vystupující:

Mgr. Martin Úlovec, host
Martin posledních 5 let působil v resortu školství, přesněji v Národním ústavu pro vzdělávání kde vedl analytické oddělení. V rámci agendy se věnoval také uplatnitelnosti absolventů na trhu práce a analýzám vzdělanostní struktury a oborové struktury. Má zkušenosti s přípravou a připomínkováním koncepčních a strategických dokumentů MŠMT a přípravou datové opory pro evaluaci naplňování priorit a cílů operačního programu MŠMT (OP VVV). Martin se v oblasti vzdělávání angažoval také na evropské úrovni, když působil jako člen pracovní skupiny Evropské komise pro monitoring uplatnitelnosti absolventů a pracovní skupiny se zaměřením na nástroje pro uznávání kvalifikací.

Patrick Zandl, moderátor
Patrick je bývalý ředitel internetové divize vydavatelství MAFRA a televize Stream, publicista, spisovatel a ředitel Institutu Π. Od roku 2018 působí v zastupitelstvu města Brandýs nad Labem. Je autorem pracovních listů AI pro rodiče do škol.

VSTUP ZDARMA.

Celou akci budeme streamovat i on-line: https://pitube.pirati.cz/